MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektóre gospodynie twierdzą, że sekretem udanego ciasta...
fot. pixabay.com/webandi

Ciasto na pierogi jak u babci. Co dodać, aby było elastyczne? Jajko, olej, a może masło? Na wsiach mają różne sposoby, oto przepisy

Ciasto na pierogi z dodatkiem jajka

Niektóre gospodynie twierdzą, że sekretem udanego ciasta jest dodanie jajka. W przepisach najczęściej łączy się ono z odrobiną masła i ma sprawić, że masa będzie się lepiej wyrabiać i kleić. Składniki: 650 g mąki pszennej, 1 jajko, 1/3 łyżeczki soli, ok. 300 ml ciepłej wody.

Zobacz również

Street Food Polska Festival. Smakowita podróż po kulinarnym świecie w centrum Kielc

Street Food Polska Festival. Smakowita podróż po kulinarnym świecie w centrum Kielc

Nowy starosta w powiecie wielickim, został nim Roman Ptak, były burmistrz Niepołomic

Nowy starosta w powiecie wielickim, został nim Roman Ptak, były burmistrz Niepołomic

Polecamy

„Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Choroba Kopciuszka” często jest diagnozowana zbyt późno. Zwróć uwagę na ten objaw

Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

HIT DNIA
Puszyste naleśniki na maślance. Zajadaj się nimi do ostatniego kęsa

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek