MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ze względu na wysoką zawartość błonnika i niskokaloryczność...
fot. congerdesign/Pixabay

Co jeść w czerwcu, aby było pyszne i zdrowe? Sięgaj po te warzywa i owoce! Kuszą smakiem i wartością odżywczą. Sprawdź na co jest sezon

Kalafior – sprzymierzeniec diety

Ze względu na wysoką zawartość błonnika i niskokaloryczność (100 g to zaledwie 23 kcal), kalafior jest idealnym składnikiem diet odchudzających. Jednocześnie ma niski indeks glikemiczny, więc w każdej postaci może być spożywany przez osoby mające problemy z poziomem cukru we krwi.

Kalafiora można jeść na surowo, choć chętniej sięgamy po ugotowane warzywo. Najwięcej właściwości odżywczych zachowa, jeśli przygotujemy go na parze.

Zobacz również

Biały tydzień w parafii pw. świętej Faustyny w Grodzisku Wielkopolskim

Biały tydzień w parafii pw. świętej Faustyny w Grodzisku Wielkopolskim

Schronisko w Dolinie Kondratowej w Tatrach niemal odbudowane ZDJĘCIA

Schronisko w Dolinie Kondratowej w Tatrach niemal odbudowane ZDJĘCIA

Polecamy

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Serial Tomb Raider od Amazon powstaje! Zobacz, co już wiemy na temat adaptacji

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal