4 z 7
Poprzednie
Następne
Kuchenne Rewolucje w Świętokrzyskiem. Te restauracje przeszły metamorfozę pod okiem Magdy Gessler (ZDJĘCIA)
Casa de Locos
W 2015 roku widzowie Kuchennych Rewolucji mogli oglądać zmiany przeprowadzone w Sandomierzu. To tutaj Magda Gessler postanowiła zrobić z dwóch sandomierskich lokali - kubańskiego baru i restauracji specjalizującej się w kuchni południowej - jeden, pod tą samą nazwą Casa de Locos (czyli „dom wariatów"), w klimacie kubańskim.
Restauratorka miała zarzuty głównie do braku dań kubańskich w menu. Zasugerowała wprowadzenie takich potraw jak koktajl z krewetek, zup na bazie trzech rodzajów mięsa, czy kurczaka z chorrizo.
Obecnie lokal funkcjonuje raczej na zasadzie baru, w którym można zjeść szybki obiad.
Casa de Locos działa pod adresem Rynek 16/17 w Sandomierzu.
>>> ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH <<<