MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Przyszłe emerytury w górę. Waloryzacja kapitału emerytalnego najwyższa od 15 lat

Przyszłe emerytury w górę. Waloryzacja kapitału emerytalnego najwyższa od 15 lat

Olsztyn: Ciężarówka staranowała autobus miejski. 12 osób w szpitalu [ZDJĘCIA]

Olsztyn: Ciężarówka staranowała autobus miejski. 12 osób w szpitalu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Pyszny sok z truskawek do herbaty i deserów. Nie potrzebujesz sokownika

Zobacz, jak mObywatel przyda się w czasie wyborów do Parlamentu Europejskiego

Zobacz, jak mObywatel przyda się w czasie wyborów do Parlamentu Europejskiego

Ta prosta sałatka to hit bułgarskich kurortów. Jest najlepsza na grilla i imprezy

Ta prosta sałatka to hit bułgarskich kurortów. Jest najlepsza na grilla i imprezy