MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dodaj żółtka, cukier i wanilię, szczyptę soli i proszek do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Przepyszny mazurek pomarańczowy. Przepis na tradycyjnego mazurka wielkanocnego z masą pomarańczową i marcepanem. Zakochasz się w tym smaku

Mazurek pomarańczowy. Krok 2

Dodaj żółtka, cukier i wanilię, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Posiekaj całość nożem, a następnie zagnieć ciasto. Jeśli mąka jest sucha i ciasto trudno zagnieć w całość, to dodaj dwie łyżki zimnej wody. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i schowaj do lodówki na około pół godziny.

Zobacz również

101. urodziny Stanisławy Tetzlaff z gminy Pelplin. Piękny jubileusz z życzeniami

101. urodziny Stanisławy Tetzlaff z gminy Pelplin. Piękny jubileusz z życzeniami

Zakończył się Tydzień Bibliotek w Czarnocinie. Na koniec gry i tańce [ZDJĘCIA]

Zakończył się Tydzień Bibliotek w Czarnocinie. Na koniec gry i tańce [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Domowa oranżada i lemoniada z czarnego bzu. W gorący dzień nie ma nic lepszego

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka