Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Opatowie robili potrawy pod okiem autora książek kulinarnych

Michał Leszczyński
Warsztaty kulinarne prowadził Stanisław Lenart, profesjonalista, kucharz z Kazimierza Dolnego oraz autor książek o gotowaniu. Podczas drugiej, praktycznej części szkolenia, uczniowie klas pierwszych Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pracowali w dwóch zespołach komponując menu.

Ze składników powstały potrawy: ziemniaki zapiekane z ziołami, spaghetti z klasycznym sosem oraz z sosem arrabiata, zapiekanka ze schabem i brokułami, pieczony indyk z warzywami oraz kolorowe wiosenne sałatki. Wszystkie dania wykonane przez uczniów powstały z pomocą nowych technik pozwalających przygotować dania zachowują ce wartość odżywczą przy skorzystaniu z jak najmniejszej ilości tłuszczu. Wspólne gotowanie zakończyło się degustacją i oceną przygotowanych potraw. - Udział w warsztatach był dla młodzieży okazją do zdobycia wiedzy kulinarnej, której na próżno szukać w książkach - powiedziała Agnieszka Spała, prowadząca zajęcia w technikum z zakresu przedmiotów zawodowych technologii żywienia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na ostrowiecswietokrzyski.naszemiasto.pl Nasze Miasto