Ze składników powstały potrawy: ziemniaki zapiekane z ziołami, spaghetti z klasycznym sosem oraz z sosem arrabiata, zapiekanka ze schabem i brokułami, pieczony indyk z warzywami oraz kolorowe wiosenne sałatki. Wszystkie dania wykonane przez uczniów powstały z pomocą nowych technik pozwalających przygotować dania zachowują ce wartość odżywczą przy skorzystaniu z jak najmniejszej ilości tłuszczu. Wspólne gotowanie zakończyło się degustacją i oceną przygotowanych potraw. - Udział w warsztatach był dla młodzieży okazją do zdobycia wiedzy kulinarnej, której na próżno szukać w książkach - powiedziała Agnieszka Spała, prowadząca zajęcia w technikum z zakresu przedmiotów zawodowych technologii żywienia.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?