Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kurt Scheller serwował dania podczas niezwykłej kolacji z okazji Dnia Kobiet w Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim. Zobacz zdjęcia

Sandra Krakowiak
Sandra Krakowiak
Kurt Scheller serwował dania podczas niezwykłej kolacji z okazji Dnia Kobiet w Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Kurt Scheller serwował dania podczas niezwykłej kolacji z okazji Dnia Kobiet w Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim. Sandra Krakowiak
Pasjonaci nowoczesnej kuchni spotkali się na kolacji w restauracji Siesta w Hotelu Red w Ostrowcu. Była to wyjątkowa kolacja z okazji Dnia Kobiet. Gościem specjalnym kolacji był Kurt Scheller, który osobiście podawał dania gościom.

Kurt Scheller serwował dania podczas niezwykłej kolacji z okazji Dnia Kobiet

W piątek, 10 marca podczas kolacji w restauracji Siesta, w Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim przygotowanej przez kucharzy: Kurta Schellera, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, to mistrz kuchni, laureat wielu prestiżowych nagród, członek i założyciel organizacji kulinarnych w Polsce jak i za granicą, Michała Markowicza, wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach oraz Hotelu*****Odyssey Wellnes&Spa, gdzie dwa razy z rzędu był nagradzany czapką żółtego przewodnika Gault&Millau. W latach 2006 - 2015 na Targach Kielce gotował dla najważniejszych gości podczas odbywających się międzynarodowych imprez między innymi prezydentów, ambasadorów i delegatów oraz Mirosława Ciołaka, szef kuchni Hotelu Gromada i Hotelu Echo w Cedzynie, Hotelu Qubus w Kielcach oraz Hotelu Tęczowy Młyn, gdzie miał możliwość stworzenia  kuchni, obecnie szef kuchni restauracji Siesta, w Hotelu Red.

Ryba z wędzarni, łosoś Mowi Supreme oraz sandacz , risotto milanese to dania zaserwowane przez Kurta Schellera. Michał Markowicz przygotował jelenia,policzek – tymianek, ziemniak, gorczyca, burak, porzeczka, pikle, por, oraz kawę cydr a Miorosław Ciołak zaserwował zupę krem bisque z owoców morza oraz sorbet z melona z proseco, chipsem z sera feta z czarnuszką.

Kolacja z okazjo Dnia Kobiet była wzorowana na kolacjach marki Bocuse d’Or, podczas których przygotowywanie potraw odbywa się na oczach ludzi. By promować konkurs, organizowane są kolacje, podczas których można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Podobnie było w restauracji Siesta, Hotelu Red. Dania serwowane podczas wieczoru, przygotowywane były na oczach widzów.

Kolacja była także możliwością spotkania się ze znanym kucharzem, Kurtem Schellerem.

Zobacz zdjęcia z tej niezwykłej kolacji

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na ostrowiecswietokrzyski.naszemiasto.pl Nasze Miasto