Takie dania z kuchni myśliwskiej serwowania na otwarciu Kuźni Smaku
O podniebienia gości zadbała szefowa kuchni Aldona Sitek, która zaprezentowała potrawy z nowego menu nawiązującego do historii pałacu a więc kuchni myśliwskiej. Idealnym rozpoczęciem przyjęcia okazały się flaczki po myśliwsku, które rozgrzały gości. Szefowa zaproponowała również gulasz z sarny z aromatyczną kaszą pęczak oraz czerwoną kapustą, rague z dzika, stek z jelenia w sosie borowikowym oraz dziką kaczkę w czerwonym winie z karmelizowanymi buraczkami oraz kopytkami.
Mnóstwo atrakcji – nie tylko kulinarnych – na otwarciu Kuźni Smaków w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Podczas posiłków gościom serwowaliśmy specjalnie dobrane do potraw wina, o których z pasją opowiadał sommelier Marcin Zdanowicz z Winnicy. Natomiast o idealny nastrój zadbała skrzypaczka Aleksandra Markowicz Violin, która oczarowała przybyłych gości. Nie zabrakło oczywiście deserów: szarlotki tarnowskich, sernika, przekładańca pałacowego oraz panna cotty cieszącej się największym uznaniem. Bardzo dziękujemy wszystkim gościom za wzięcie udziału w tym wyjątkowym dla nas wydarzeniu. Szczególne podziękowania dla członków Polskiego Związku Łowieckiego Okręg Ostrowiec Świętokrzyski, którzy zaszczycili nas swoją obecnością. Mamy nadzieję, że Restauracja Kuźnia Smaku na stałe wpisze się w kulinarną mapę naszego regionu. Zapraszamy wszystkich do skosztowania dań z doskonale skomponowanego – co potwierdzali nasi Goście – menu – czytamy na profilu facebookowym Kuźni Smaku.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?